Enkel gulasjsuppe
Denne suppen eller gryten er en enklere variant av Ungarns nasjonalrett. Suppen lager seg selv og er en lettvint og næringsrik middag for en hektisk hverdag.
enkel
35min
2t og 35m
Gryte
·
Suppe
·
One-Pot
·

Ingredienser
Porsjoner
storfekjøtt
800 g
kjøttkraft
10 dl
gul løk
2 stk
hakkede tomater
400 g
rød paprika
2 stk
gulrot
2 stk
potet
5 stk
frisk persille
Basisingredienser
hvitløk
2 stk
paprika krydder
2 ss
salt
pepper
Fremgangsmåte
1
Lag kjøttsaus
1t og 30m
Tilsett 800
g
storfekjøtt i terninger (ca 2x2 cm) i en gryte med 10
dl
kjøttkraft . Kok opp. Finhakk 2
stk
gul løk og 2
stk
hvitløk og tilsett i gryten. Tilsett 400
g
hakkede tomater og 2
ss
paprika krydder . La suppen småkoke i 1-3 timer.
2
Forbered og tilsett grønnsaker
60min
Kutt 2
stk
rød paprika , 2
stk
gulrot og 5
stk
potet Tilsett grønnsakene når det er ca 45 minutter til servering, litt avhengig av størrelsen på bitene. Kok til de er møre.
3
Smak til og server
5min
Smak på suppen og se om den trenger
salt og
pepper . Du kan også tilsette mer paprikapulver hvis du ønsker mer smak, eller litt chilli eller kayennepepper hvis du vil ha den mer spicy. Dryss over med litt
frisk persille og server.