Eplekake
Eplekake slik den bør være: enkel, saftig og full av smak.
enkel
35min
1t og 20m
Kake
·

Ingredienser
Kakeform 26cm
eple
5 stk
egg
5 stk
Basisingredienser
sukker
6 ss og 250 g
kanel
2.50 ss
sitronsaft
1 ss
smør
250 g
bakepulver
1 ts
vaniljepulver
1 ts
hvetemel
200 g
Server gjerne kaken med litt vispet kremfløte eller vaniljeis.
Fremgangsmåte
1
Forbered eplene
10min
Skrell 5
stk
eple og kutt i tynne båter. Legg båtene i en bolle og tilsett 6
ss
sukker , 2.50
ss
kanel og 1
ss
sitronsaft . Rist bollen til alle båtene er dekket i sukker og kanel.
2
Lag røren
10min
Tilsett 250
g romtemperert
smør og 250
g
sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til den blir lys og fluffy.
Tilsett 5
stk
egg en og en av gangen og pisk godt sammen mellom hvert egg. Sikt 1
ts
bakepulver , 1
ts
vaniljepulver og 200
g
hvetemel og vend det forsiktig inn i deigen.

3
Dander kaken
10min
Hell deigen i en smurt springform. Stikk eplebitene ned i deigen i mønsteret du ønsker. Hell vesken fra eplene som er igjen på toppen av kaken.
4
Stek kaken
50min
Sett kaken inn i ovnen i ca 45 minutter. Test med en trepinne for å sjekke at kaken er gjennomstekt. Hvis ingenting fester seg til pinnen er kaken ferdig.