Jegergryte - viltgryte
Denne enkle jegergryten smaker veldig godt med viltkjøtt, men man kan også bruke storfekjøtt.
enkel
50min
3t
Gryte
·

Ingredienser
Porsjoner
viltkjøtt
800 g
kjøttkraft
5 dl
gul løk
1 stk
einebær
12 stk
gulrot
3 stk
sjampinjong
250 g
fersk timian
2 ss
frosne aspargesbønner
100 g
rømme
2 dl
Basisingredienser
salt
pepper
Server gjerne med rørt tyttebær og potetmos.
Fremgangsmåte
1
Lag base
2t
Kutt opp 800
g
viltkjøtt i medium biter (ca 2 cm). I en gryte: Tilsett kjøttet og 5
dl
kjøttkraft . Kok opp. Finhakk 1
gul løk . Tilsett gryten. Tilsett 12
knuste
einebær La gryten stå og småkoke i 1,5 til 2 timer.
2
Tilsett grønnsaker og krydder
60min
Kutt 3
stk
gulrot og 250
g
sjampinjong i små skiver. Finhakk 2
ss
fersk timian Tilsett gryten og la det koke i ca 30 minutter, til gulrøttene er møre. Tilsett 100
g
frosne aspargesbønner og la gryten koke 5 minutter til.
3
Server
5min
Rør inn 2
dl
rømme og smak til med
salt og
pepper Server