Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom :(

Kjøttdeig med grønnsaker og chinese five spice

Denne retten med kjøttdeig og grønnsaker er rask å lage, og perfekt hvis du vil ha en enkel middag med en asiatisk vri.

enkel
30min
30min

Annen middag

·

Kjøttdeig med grønnsaker og Chinese 5 spice

Ingredienser

porsjoner

frosne brokkolitopper

200 g

kjøttdeig

400 g

chinese five spice

1 ts

gul løk

1 stk

skivede vannkastanjer

140 g

paprika

1 stk

minimais

200 g

ingefær

20 g

kjøttkraft

2 dl

Basisingredienser

ris

4 porsjoner

salt og pepper

hvitløksfedd

4 stk

maisenna

2 ss

soyasaus

4 ss

Fremgangsmåte

1

Kok ris

5min

  • Tilbered
    4 porsjoner ris etter anvisning

    2

    Forbered og stek ingrediensene

    15min

  • Legg frem
    200 g frosne brokkolitopper slik at de begynner å tine litt.
  • Begynn å stek
    400 g kjøttdeig . Krydre kjøttdeigen med salt og pepper og 1 ts chinese five spice
  • Mens kjøttdeigen steker kan du begynne å kutte opp ingrediensene. Tilsett dem fortløpende når de er ferdig kuttet og stek videre.
  • Finhakk
    1 gul løk
  • Tilsett
    140 g skivede vannkastanjer
  • Skjer opp
    1 paprika
  • Skjer opp
    200 g minimais
  • Del opp brokkolien forsiktig. Er de fortsatt harde kan du vente litt.
  • Finhakk
    4 stk hvitløksfedd og 20 g ingefær

    3

    Lag sausen og server

    10min

  • Tilsett
    2 dl kjøttkraft i stekepannen og rør rundt.
  • Tilsett litt kaldt vann og
    2 ss maisenna i en skål, rør rundt til det er blandet godt. Bland inn 4 ss soyasaus
  • Hell sausen i stekepannen og bland sammen. La sausen koke i noen minutter slik at den tykner seg.
  • Smak til sausen med salt og pepper, kanskje også mer Chinese 5 spice
  • Server med ris