Skip to content

Handleliste

Handlelisten er tom :(

Kyllinglår og poteter i tomatsaus

Denne one-pot retten er rask å forberede og lager seg selv i ovnen. Kyllingen blir utrolig saftig, samtidig som du får sprø skinn. For ekstra mye smak kan du gjerne forberede denne dagen før og la den marinere seg over natten. Da er det bare å putte den i ovnen når det er tid for middag.

enkel
25min
1t og 30m

Ovnsrett

·

One-Pot

·

one-pot kylling med poteter i tomatsaus.

Ingredienser

Porsjoner

kyllinglår

4 stk

hakkede tomater

400 g

gul løk

1 stk

potet

6 stk

Basisingredienser

salt og pepper

hvitløksfedd

4 stk

paprika krydder

2 ss

basillikum krydder

1 ss

oregano krydder

1 ss

smør

Fremgangsmåte

1

Forbered kyllingen

10min

  • Legg
    4 stk kyllinglår i en ildfast form (helst med lokk). Krydre med salt og pepper
  • Hell
    400 g hakkede tomater i en skål. Tilsett 4 stk finhakket hvitløksfedd , 2 ss paprika krydder , 1 ss basillikum krydder , 1 ss oregano krydder og litt salt og pepper.
  • Miks ingrediensene godt sammen. Fordel ca halvparten av sausen over kyllingen slik at all kyllingen er dekket til.

    2

    Forbered grønnsakene

    10min

  • Kutt opp
    1 stk gul løk i medium biter.
  • Kutt opp
    6 stk potet i medium biter (ca 2x2 cm). Du velger selv om du vil ha med eller uten skall.
  • Tilsett grønnsakene i formen sammen med kyllingen. Fordel resten av tomatsausen over grønnsakene.

    3

    Stek retten

    1t og 10m

  • Dekk til formen med lokk eller aluminiumsfolie og sett inn i ovnen.
  • Stek på 160 grader i ca 40 min.
  • Ta av lokket og skrap av sausen og krydder fra toppen av kyllingen. Legg litt
    smør på hvert kyllinglår.
  • Sett på grillfunksjon og stek videre til kyllingen har blitt sprø på toppen, ca 20 min.
  • La kyllingen hvile i ca 10 min før servering.