Gryte
Asiatisk
Asiatisk kyllinggryte
En enkel og rask kyllinggryte med asiatiske smaker
enkel
40min
40min
Porsjoner
Ingredienser
strimlet kyllinglår
500 g
ingefær
25 g
spisspaprika
2 stk
brokkoli
250 g
kokosmelk
2.50 dl
cashewnøtter
grønt eple
1 stk
lime
0.50 stk
koriander
Basisingredienser
ris
4 porsjoner
chili
1 stk
hvitløksfedd
2 stk
kyllingbuljong
4 dl
soyasaus
2 ss
currypulver
1 ss
maisenna
2 ss
Fremgangsmåte
1
Kok ris
5min
Tilbered 4 porsjoner ris etter anvisning
2
Steke ingredienser
15min
Stek 500 g strimlet kyllinglår på medium varme mens du forbereder resten av ingrediensene. Fjern frøene fra 1 stk chili Finhakk chillien, 2 stk hvitløksfedd og 25 g ingefær . Kutt opp 2 stk spisspaprika og 250 g brokkoli i passe store biter. Tillsett ingrediensene i gryten og stek i et par minutter.
3
Lag sausen
10min
Tilsett 4 dl kyllingbuljong i gryten og rør om slik at det ikke sitter noe fond igjen i gryten. Rør inn 2.50 dl kokosmelk 2 ss soyasaus og 1 ss currypulver Bland 2 ss maisenna i litt kaldt vann og rør deretter inn i gryten. La gryten småkoke i ca 5 minutter til den har tyknet litt og kyllingen er ferdigstekt.
4
Servering
10min
Finhakk litt cashewnøtter Kutt 1 grønt eple i små biter og hell over 0.50 saften fra lime Server gryten med litt ris. Dryss over cashewnøtter, eplebiter og litt frisk koriander