Skip to content

Oppskrifter

Handleliste

Handlelisten er tom :(

Gryte

Asiatisk

Asiatisk kyllinggryte

En enkel og rask kyllinggryte med asiatiske smaker

enkel
40min
40min

Porsjoner

Ingredienser

strimlet kyllinglår

500 g

ingefær

25 g

spisspaprika

2 stk

brokkoli

250 g

kokosmelk

2.50 dl

cashewnøtter

grønt eple

1 stk

lime

0.50 stk

koriander

Basisingredienser

ris

4 porsjoner

chili

1 stk

hvitløksfedd

2 stk

kyllingbuljong

4 dl

soyasaus

2 ss

currypulver

1 ss

maisenna

2 ss

Fremgangsmåte

1

Kok ris

5min

  • Tilbered
    4 porsjoner ris etter anvisning

    2

    Steke ingredienser

    15min

  • Stek
    500 g strimlet kyllinglår på medium varme mens du forbereder resten av ingrediensene.
  • Fjern frøene fra
    1 stk chili
  • Finhakk chillien,
    2 stk hvitløksfedd og 25 g ingefær .
  • Kutt opp
    2 stk spisspaprika og 250 g brokkoli i passe store biter.
  • Tillsett ingrediensene i gryten og stek i et par minutter.

    3

    Lag sausen

    10min

  • Tilsett
    4 dl kyllingbuljong i gryten og rør om slik at det ikke sitter noe fond igjen i gryten.
  • Rør inn
    2.50 dl kokosmelk 2 ss soyasaus og 1 ss currypulver
  • Bland
    2 ss maisenna i litt kaldt vann og rør deretter inn i gryten.
  • La gryten småkoke i ca 5 minutter til den har tyknet litt og kyllingen er ferdigstekt.

    4

    Servering

    10min

  • Finhakk litt
    cashewnøtter
  • Kutt
    1 grønt eple i små biter og hell over 0.50 saften fra lime
  • Server gryten med litt ris. Dryss over cashewnøtter, eplebiter og litt frisk
    koriander