Gryte
Enkel chilli con carne
enkel
35min
35min
Porsjoner
Ingredienser
kjøttdeig
400 g
gul løk
1 stk
tomatpure
140 g
hakkede tomater
400 g
kjøttkraft
4 dl
rød paprika
1 stk
grønn paprika
1 stk
kidneybønner
230 g
Basisingredienser
hvitløksfedd
4 stk
paprika krydder
1 ss
spisskummen
1 ts
kayennepepper
2 ml
ris
6 porsjoner
Server gjerne med litt guacamole, rømme, tortillachips og frisk koriander.
Fremgangsmåte
1
Kjøttsaus
15min
I en gryte: Begynn å stek 400 g kjøttdeig Kutt opp 1 stk gul løk og tilsett i gryten. Stek videre. Finhakk 4 stk hvitløksfedd og tilsett i gryten. Tilsett 140 g tomatpure , 400 g hakkede tomater og 4 dl kjøttkraft
2
Tilsett grønnsaker og krydder
15min
Kutt opp 1 rød paprika og 1 grønn paprika i små biter. Tilsett gryten. Tilsett 1 ss paprika krydder , 1 ts spisskummen og 2 ml kayennepepper . Smak evt. til med mer krydder. Tilsett 230 g ferdigkokte kidneybønner La gryten småkoke i minst 20 min.
3
Kok ris
5min
Tilbered 6 porsjoner ris etter anvisning