Skip to content

Oppskrifter

Handleliste

Handlelisten er tom :(

Gryte

Enkel chilli con carne

enkel
35min
35min

Porsjoner

Ingredienser

kjøttdeig

400 g

gul løk

1 stk

tomatpure

140 g

hakkede tomater

400 g

kjøttkraft

4 dl

rød paprika

1 stk

grønn paprika

1 stk

kidneybønner

230 g

Basisingredienser

hvitløksfedd

4 stk

paprika krydder

1 ss

spisskummen

1 ts

kayennepepper

2 ml

ris

6 porsjoner

Server gjerne med litt guacamole, rømme, tortillachips og frisk koriander.

Fremgangsmåte

1

Kjøttsaus

15min

  • I en gryte: Begynn å stek
    400 g kjøttdeig
  • Kutt opp
    1 stk gul løk og tilsett i gryten. Stek videre.
  • Finhakk
    4 stk hvitløksfedd og tilsett i gryten.
  • Tilsett
    140 g tomatpure , 400 g hakkede tomater og 4 dl kjøttkraft

    2

    Tilsett grønnsaker og krydder

    15min

  • Kutt opp
    1 rød paprika og 1 grønn paprika i små biter. Tilsett gryten.
  • Tilsett
    1 ss paprika krydder , 1 ts spisskummen og 2 ml kayennepepper . Smak evt. til med mer krydder.
  • Tilsett
    230 g ferdigkokte kidneybønner
  • La gryten småkoke i minst 20 min.

    3

    Kok ris

    5min

  • Tilbered
    6 porsjoner ris etter anvisning