Skip to content

Oppskrifter

Handleliste

Handlelisten er tom :(

Kake

Eplekake

Eplekake slik den bør være: enkel, saftig og full av smak.

enkel
35min
1t og 20m

Kakeform 26cm

klassisk eplekake

Ingredienser

eple

5 stk

egg

5 stk

Basisingredienser

sukker

6 ss og 250 g

kanel

2.50 ss

sitronsaft

1 ss

smør

250 g

bakepulver

1 ts

vaniljepulver

1 ts

hvetemel

200 g

Server gjerne kaken med litt vispet kremfløte eller vaniljeis.

Fremgangsmåte

1

Forbered eplene

10min

  • Skrell
    5 stk eple og kutt i tynne båter.
  • Legg båtene i en bolle og tilsett
    6 ss sukker , 2.50 ss kanel og 1 ss sitronsaft .
  • Rist bollen til alle båtene er dekket i sukker og kanel.

    2

    Lag røren

    10min

  • Tilsett
    250 g romtemperert smør og 250 g sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til den blir lys og fluffy.
  • Tilsett
    5 stk egg en og en av gangen og pisk godt sammen mellom hvert egg.
  • Sikt
    1 ts bakepulver , 1 ts vaniljepulver og 200 g hvetemel og vend det forsiktig inn i deigen.

    3

    Dander kaken

    10min

  • Hell deigen i en smurt springform.
  • Stikk eplebitene ned i deigen i mønsteret du ønsker.
  • Hell vesken fra eplene som er igjen på toppen av kaken.

    4

    Stek kaken

    50min

  • Sett kaken inn i ovnen i ca 45 minutter.
  • Test med en trepinne for å sjekke at kaken er gjennomstekt. Hvis ingenting fester seg til pinnen er kaken ferdig.