Fermentering
Hjemmelaget yoghurt
Med tid, melk og litt yoghurt kan du lage yoghurt hjemmefra.
enkel
15min
10t og 25m
Ønsket mengde yoghurt i dl
Ingredienser
melk
10 dl
yoghurt naturell med levende bakterier
1 ss
Fremgangsmåte
1
Varm melken
5min
Varm 10 dl melk under omrøring til melken når 82 grader. Hell melken i en helt ren glassbeholder.
2
Tilsett yoghurtkultur
20min
La melken kjøle seg ned til ca 42 grader, rør om av og til. Tilsett 1 ss yoghurt naturell med levende bakterier og rør til det blander seg.
3
Fermenter
10t
Sett beholderen i et område som har omtrent 42 grader. La beholden stå i mellom 5 og 24 timer. Jo lenger det står jo tykkere blir konsistensen.
Tips: ta vare på litt av den hjemmelagde yoghurten og bruk den når du vil lage yoghurt igjen.