Skip to content

Oppskrifter

Handleliste

Handlelisten er tom :(

Fermentering

Hjemmelaget yoghurt

Med tid, melk og litt yoghurt kan du lage yoghurt hjemmefra.

enkel
15min
10t og 25m

Ønsket mengde yoghurt i dl

Yoghurt I en krukke og yoghurt i en skål med litt topping

Ingredienser

melk

10 dl

yoghurt naturell med levende bakterier

1 ss

Fremgangsmåte

1

Varm melken

5min

  • Varm
    10 dl melk under omrøring til melken når 82 grader.
  • Hell melken i en helt ren glassbeholder.

    2

    Tilsett yoghurtkultur

    20min

  • La melken kjøle seg ned til ca 42 grader, rør om av og til.
  • Tilsett
    1 ss yoghurt naturell med levende bakterier og rør til det blander seg.

    3

    Fermenter

    10t

  • Sett beholderen i et område som har omtrent 42 grader.
  • La beholden stå i mellom 5 og 24 timer. Jo lenger det står jo tykkere blir konsistensen.

    Tips: ta vare på litt av den hjemmelagde yoghurten og bruk den når du vil lage yoghurt igjen.