Gryte
Jegergryte
Denne enkle gryten smaker veldig godt med viltkjøtt, men man kan også bruke storfekjøtt.
enkel
50min
3t og 5m
Porsjoner
Ingredienser
viltkjøtt
800 g
kjøttkraft
5 dl
gul løk
1 stk
einebær
12 stk
gulrot
3 stk
sjampinjong
250 g
fersk timian
2 ss
frosne aspargesbønner
100 g
rømme
2 dl
Basisingredienser
salt
pepper
Server gjerne med rørt tyttebær og potetmos.
Fremgangsmåte
1
Lag base
2t
Kutt opp 800 g viltkjøtt i medium biter (ca 2 cm). I en gryte: Tilsett kjøttet og 5 dl kjøttkraft . Kok opp. Finhakk 1 gul løk . Tilsett gryten. Tilsett 12 knuste einebær La gryten stå og småkoke i 1,5 til 2 timer.
2
Tilsett grønnsaker og krydder
60min
Kutt 3 stk gulrot og 250 g sjampinjong i små skiver. Finhakk 2 ss fersk timian Tilsett gryten og la det koke i ca 30 minutter, til gulrøttene er møre. Tilsett 100 g frosne aspargesbønner og la gryten koke 5 minutter til.
3
Server
5min
Rør inn 2 dl rømme og smak til med salt og pepper Server