Skip to content

Oppskrifter

Handleliste

Handlelisten er tom :(

Gryte

Jegergryte

Denne enkle gryten smaker veldig godt med viltkjøtt, men man kan også bruke storfekjøtt.

enkel
50min
3t og 5m

Porsjoner

Ingredienser

viltkjøtt

800 g

kjøttkraft

5 dl

gul løk

1 stk

einebær

12 stk

gulrot

3 stk

sjampinjong

250 g

fersk timian

2 ss

frosne aspargesbønner

100 g

rømme

2 dl

Basisingredienser

salt

pepper

Server gjerne med rørt tyttebær og potetmos.

Fremgangsmåte

1

Lag base

2t

  • Kutt opp
    800 g viltkjøtt i medium biter (ca 2 cm).
  • I en gryte: Tilsett kjøttet og
    5 dl kjøttkraft . Kok opp.
  • Finhakk
    1 gul løk . Tilsett gryten.
  • Tilsett
    12 knuste einebær
  • La gryten stå og småkoke i 1,5 til 2 timer.

    2

    Tilsett grønnsaker og krydder

    60min

  • Kutt
    3 stk gulrot og 250 g sjampinjong i små skiver. Finhakk 2 ss fersk timian
  • Tilsett gryten og la det koke i ca 30 minutter, til gulrøttene er møre.
  • Tilsett
    100 g frosne aspargesbønner og la gryten koke 5 minutter til.

    3

    Server

    5min

  • Rør inn
    2 dl rømme og smak til med salt og pepper
  • Server