Pasta
Ovnsret
Italiensk
Lasagne med squash, sopp og brokkoli
En vri på klassisk lasagne med masse grønnsaker
enkel
35min
1t og 5m
Porsjoner
Ingredienser
kjøttdeig
400 g
gul løk
1 stk
hakkede tomater
800 g
tomatpure
5 ss
squash
1 stk
gulrot
1 stk
sjampinjong
150 g
brokkoli
1 stk
melk
5 dl
ost
250 g
pastaplater
Basisingredienser
hvitløk
4 stk
kjøttbuljong
4 dl
oregano
1 ss
smør
50 g
hvetemel
3 ss
salt
pepper
muskattnøtt
Fremgangsmåte
1
Lag kjøttsaus
5min
Brun 400 g kjøttdeig Tilsett 1 stk finhakked gul løk og 4 stk finhakked hvitløk og stek et par minutter. Tilsett 4 dl kjøttbuljong og rør rundt slik at fonden som kan ha festet seg i bunnen av pannen løsner. Tilsett 800 g hakkede tomater , 5 ss tomatpure og 1 ss oregano og la det småkoke.
2
Tilsett grønnsaker
10min
Kutt 1 stk squash , 1 stk gulrot og 150 g sjampinjong i små biter og tilsett kjøttsausen. Kutt av toppene på 1 stk liten brokkoli og del i mellomstore biter. Skrell stilken og kutt i mindre biter. Legg 10 biter med brokkolitopper til side og tilsett resten i kjøttsausen. La sausen stå og småkoke.
3
Lag ostesaus
10min
Smelt 50 g smør I en kjele. Rør inn 3 ss hvetemel Rør inn 5 dl melk i små mengder av gangen, spesielt til å begynne med. Rør godt om før mer melk tilsettes for å unngå klumper. Tillett 150 g ost og la det smelte. Smak til med salt , pepper og muskattnøtt .
4
Lag lasagnen
40min
Sett ovnen på 200 grader. Smak til salt og pepper i kjøttsausen. Her kan det også tilsettes mer kjøttbuljong, oregano og tomatpure hvis man ønsker en kraftigere smak. Legg kjøtt, pastaplater og ostesaus lagvis i 2-5 lag. Avslutt med kjøttsaus og ostesaus. Dytt brokkolitoppene litt ned i ostesausen og legg over 100 g ost Sett inn i ovnen i ca 30-40 min eller til osten har blitt sprø og gyllen.