Pasta
Marry me chicken
Den populære TikTok retten med litt sjampinjong.
enkel
40min
40min
Porsjoner
Ingredienser
kylling lårfilet
600 g
gul løk
1 stk
sjampinjong
200 g
soltørkede tomater
100 g
kremfløte
2 dl
parmesan
50 g
Basisingredienser
salt
pepper
hvitløksfedd
2 stk
Server med litt pasta eller ris.
Fremgangsmåte
1
Brun kyllingen
10min
Sett ovnen på 200 grader. Krydre 600 g kylling lårfilet med salt og pepper . Brun kyllingen i stekepannen og legg til side. Tillsett litt vann forsiktig i stekepannen og rør rundt slik at fonden fra kyllingen løsner. Hell det ut av pannen og ta vare på til senere.
2
Lag sausen
15min
Stek 1 stk finhakket gul løk til den blir blank. Her kan man tilsette litt vann på starten for at det skal gå fortere. Tilsett 2 stk finhakket hvitløksfedd , 200 g oppkuttet sjampinjong og 100 g oppkuttede soltørkede tomater . Stek i par minutter. Tilsett litt vann og rør om til alt fond er løsnet. Rør inn 2 dl kremfløte og 50 g parmesan .
3
Stek kyllingene
15min
Legg kyllingen og den sparte ponden tilbake i gryten hvis den tåler ovn, evt i en ildfast form sammen med sausen. Sett gryten i ovnen til kyllingen er ferdig stekt.