Dessertpai
Smuldrepai
enkel
60min
60min
Porsjoner
Ingredienser
valgfrit bær og frukt
800 g
mandel
100 g
havregryn
50 g
Basisingredienser
sukker
250 g
potetmel
2 ss
hvetemel
150 g
smør
150 g
Server gjerne med litt vispet kremfløte eller vaniljeis
Fremgangsmåte
1
Forberedelser
Tin evt frossen frukt og bær Sett ovnen på 190 °C
2
Lag fyll
10min
I en paiform: Tilsett 800 g valgfrit bær og frukt i små biter (ca 1 cm) og 100 g sukker . Dryss over 2 ss potetmel og rør rundt til alt er godt blandet. Fordel fyllet jevnt i paiformen. Hvis fyllet har mye veske i seg kan man sette paien i ovnen i 10-20 min mens man lager smuldredeigen.
3
Lag smuldredeigen
5min
Tilsett 150 g hvetemel , 150 g sukker , 150 g romtemperert smør , 100 g finhakket mandel og 50 g havregryn I en bolle. Masser deigen til ingrediensene er blandet godt sammen. Her kan man også bruke en miksmaster.
4
Lag paien
45min
Smuldre deigen over fyllet. Klem gjerne sammen noen litt større klumper med deig (1x1 cm) for å få litt cruncy biter. Sett paien inn i ovnen og stek i ca 40 min. Følg med på slutten så den ikke blir brent. Paien er ferdig når smuldredeigen har blitt gyllen på toppen.