Skip to content

Oppskrifter

Handleliste

Handlelisten er tom :(

Dessertpai

Smuldrepai med plomme og bjørnebær

enkel
60min
60min

Porsjoner

Ingredienser

bjørnebær

400 g

plomme

400 g

mandel

100 g

havregryn

50 g

Basisingredienser

sukker

250 g

potetmel

2 ss

hvetemel

150 g

smør

150 g

Server gjerne med litt vispet kremfløte eller vaniljeis

Fremgangsmåte

1

Forberedelser

  • Tin evt frossen frukt og bær
  • Sett ovnen på 190 °C

    2

    Lag fyll

    10min

  • I en paiform: Tilsett
    400 g bjørnebær og 400 g plomme i små biter (ca 1 cm) og 100 g sukker .
  • Dryss over
    2 ss potetmel og rør rundt til alt er godt blandet.
  • Fordel fyllet jevnt i paiformen.
  • Hvis fyllet har mye veske i seg kan man sette paien i ovnen i 10-20 min mens man lager smuldredeigen.

    3

    Lag smuldredeigen

    5min

  • Tilsett
    150 g hvetemel , 150 g sukker , 150 g romtemperert smør , 100 g finhakket mandel og 50 g havregryn I en bolle.
  • Masser deigen til ingrediensene er blandet godt sammen. Her kan man også bruke en miksmaster.

    4

    Lag paien

    45min

  • Smuldre deigen over fyllet. Klem gjerne sammen noen litt større klumper med deig (1x1 cm) for å få litt cruncy biter.
  • Sett paien inn i ovnen og stek i ca 40 min. Følg med på slutten så den ikke blir brent. Paien er ferdig når smuldredeigen har blitt gyllen på toppen.